Etsi koulutusta 👉

Vinkit etäopiskeluun

Kysyimme seuraajiltamme Instagramissa vinkkejä etä- ja verkko-opiskeluun. Tässä niistä parhaimmat!

Vinkit etäopiskeluun

Etäopiskelu saattaa ensin tuntua tosi houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta muutaman päivän jälkeen hohto voi haihtua tuhkana tuuleen. Oma sänky tuntuu aamuisin liian houkuttelevalta, keskittyminen herpaantuu helposti ja uusien oppimistapojen omaksuminen ei tapahdukaan käden käänteessä. Huomaat, ettei kotiopetus olekaan lomaa.

Kysyimme seuraajiltamme Instagramissa vinkkejä etä- ja verkko-opiskeluun. Tässä niistä parhaimmat!

1. Tarkista, että kaikki välineet ja ohjelmat ovat ajan tasalla. Onhan kuulokkeet kytketty ja mikrofoni päällä? Miten on webkameran laita? Tarkista, että päivitykset ovat ajan tasalla, jotta opetuksen alkaessa ei ole päivitysrumba edessä. Kun valmistaudut hyvin, sujuu opiskelu jouhevasti.

2. Järjestä itsellesi hyvä työpiste. Sängyllä tai sohvalla opiskelu ei kannata: kroppa ei edes tiedä sinun heränneen vaan luulee, että on rentoilun aika. Siksi on tärkeää, että opiskelet jossakin muualla, mielellään ergonomisessa asennossa pöydän ääressä.

Extravinkki: Laita näytön alle kirjoja ja saat seisomapöydän!

3. Vaihda yöpuku pois ja vähän skarpimmat kotivaatteet päälle, pese kasvot ja hampaat. Kun teet normaalit aamutoimet ennen opiskelun aloittamista, kroppasi herää alkavaan päivään. Syö myös hyvä aamupala, jotta nälkä ei häiritse keskittymistäsi.

4. Jaa päivät osiin. Ehkä tiedät itse, koska vireystasosi on parhaimmillaan? Osa tykkää opiskella heti aamusta, toiselle iltapäivä on keskittymisen kannalta parempaa aikaa. Pidä kunnon lounastauko ja käy keskellä päivää ulkona. Kunnon tauko virkistää ajattelua kummasti. Muista myös syödä opiskelun välissä.

Extravinkki: Voit laittaa ajastimen hälyttämään vaikka aina tunnin välein. Kun opiskelet tunnin intensiivisesti etkä keskeytä tekemistäsi esimerkiksi somen selailulla, voit pitää huoletta pienen tauon, jonka jälkeen jatkat taas opiskelua tunnin verran. Aika voi olla myös lyhyempi, esimerkiksi 45 minuuttia.

5. Tee itsellesi opiskelusuunnitelma. Sen lisäksi, että suunnittelet päiväohjelmasi, suunnittele myös se, milloin opiskelet mitäkin viikkotasolla. Kunnon suunnitelma auttaa hahmottamaan opiskeluun kuluvan ajan ja auttaa pysymään aikataulussa.

6. Siivoa ja pese tiskit jo edellisenä iltana, jotta sinulle ei keskellä päivää tule pakottavaa tarvetta järjestellä ja siivota koko kämppää tai huonetta. Kotona keskittyminen herpaantuu helposti ja huomio saattaa siirtyä keskeneräisiin projekteihin, siivoamiseen ja järjestelyyn.

Extravinkki: Myös puhelin kannattaa viedä toiseen huoneeseen tai laittaa vaikka lentotilaan, tällöin keskittyminen ei keskeydy turhien ilmoitusten takia.

7. Pidä yhteyttä kavereihin videopuheluiden avulla. Voitte jutella vaikka siitä, miten teidän opiskelunne on sujunut ja jakaa toisillenne vinkkejä. Myös ryhmätöitä voi helposti tehdä etänä vaikkapa videopuheluiden tai Skypen välityksellä. Erilaiset verkossa olevat palvelut, kuten esimerkiksi Google Drive, auttavat ryhmäprojektien teossa. Kun projekti on kunnossa, kaikki ryhmään kuuluvat voivat tehdä muutoksia samaan tiedostoon ja materiaalien kerääminen on helpompaa.

8. Muista tehdä joka päivä myös jotain kivaa. Jos opiskelet tehokkaasti vaikkapa kuusi tuntia päivässä, jää aikaa myös muulle. Ulkoile, tee ruokaa, katso telkkarista jotain hyvää sarjaa - kun opiskelun jälkeen on odotettavissa jotain kivaa, opiskelukin sujuu helpommin.

Verkko- ja etäopiskelu

Lue lisää vinkkejä opiskeluun


Mainokset