Oikeustieteen opiskelu ulkomailla -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Oikeustieteen tehtävänä on oikeusjärjestyksen sisällön tutkiminen ja sen systematisointi eli oikeudellisen informaation jäsentäminen hallittavaan muotoon. Oikeustieteen tehtävänä on myös tuottaa tulkintasuosituksia oikeudellisiin ongelmiin. Oikeustiede on historiallisesti ollut yliopistolaitoksen perustavimpia osia. Sovelletulla oikeustieteellä on poikkeuksellisen suora yhteiskunnallinen merkitys. Oikeustiede siis paitsi muokkaa kulttuuria myös normittaa sitä.
Työtehtävät ja -paikat
Oikeustieteilijöitä työllistävät ennen kaikkea oikeuslaitos, valtionhallinto, asianajotoiminta ja elinkeinoelämä. Perinteisiä juristin ammatteja ovat tuomari, asianajaja, syyttäjä ja opettaja. Lakimiehiä tarvitaan myös yrityksissä tai teollisuuslaitoksissa etenkin yritysjuridiikan asiantuntijoina. Myös oman asianajotoimiston perustaminen on yleistä. Juristien muita tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi nimismies, henkikirjoittaja, verojohtaja ja kaupunginvouti.
Alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet oikeusnotaarit työskentelevät esimerkiksi oikeusaputoimistoissa ja muissa viranomaisissa tai asianajaja- tai lakiasiaintoimistoissa hallinto- ja asiantuntijatehtävissä. Oikeustieteen maisteri voi suorittaa tuomioistuinharjoittelun eli auskultoida, mikä tarkoittaa arvostetun varatuomarin arvonimen saamista. Asianajajista ja syyttäjistä suurin osa ja tuomareista lähes kaikki ovat varatuomareita.
Tulevaisuus
Lähes kaikki oikeustieteen maisterin tai oikeustieteen kandidaatin tutkinnon suorittaneet ovat sijoittuneet koulutustaan vastaavaan työhön ja lyhytaikaista työttömyyttä esiintyy lähinnä opiskelunsa juuri päättäneillä. Talouden ja hallinnon johtavan asiantuntijatyön kasvu sekä suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle vaikuttavat juristien kysyntään. Toisaalta lakimiesten ja muiden akateemisten osaajien kilpailu työpaikoista on kiristynyt. Kansainvälinen kauppa ja yhteistyö tarvitsevat asiantuntijoita lisääntyvässä määrin. Kielitaitoisilla juristeilla on mahdollisuus hakeutua työhön myös EU:n hallintoon. Ruotsin kielen hyvä taito on etu kotimaisilla työmarkkinoilla.
Oikeustieteen opiskelu ulkomailla
Jos olet kiinnostunut suorittamaan koko oikeustieteen maisterin tutkinnon ulkomailla, kannattaa sinun ottaa yhteyttä suoraan haluamaasi oppilaitokseen saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot. Erityisesti Virossa Tallinnan yliopistossa sekä Tallinnan teknillisessä yliopistossa on perinteisesti paljon suomalaisia oikeustieteen opiskelijoita. Myös KILROY Educationin tarjonnasta löytyy oikeustieteen koulutuksia monissa ulkomaisissa yliopistoissa ympäri maailman.