Video
Law (MA)| päiväopinnot
Opiskele oikeustiedettä TalTechissä Virossa – yhdessä maailman digitalisoituneimmista valioista – ja kukoista äärimmäisen päteväksi juristiksi, joka antaa syvällistä oikeudellista neuvontaa liiketoiminnan, ICT:n, immateriaalioikeuden ja kyberturvallisuuden alueilla tämän päivän teknologiavetoisessa yhteiskunnassa.
- Saat kattavat käsityksen oikeustieteen, liiketoiminnan ja teknologian välisistä suhteista. Opit keskustelemaan EU:n digitaalisten markkinoiden aiheista, jotka sääntelevät tekoälyä ja kyberturvallisuutta.
- Yritysjuridiikan koulutusohjelman jälkeen voit työskennellä yritysjuristina tai in-house neuvonantajana, joka auttaa yrityksiä rakentamaan tulevaisuuteen varautunutta liiketoimintaa. Voit myös työskennellä digitaalisiin markkinoihin erikoistuneena virkamiehenä.
- Opiskelet monikulttuurisessa yhteisössä pätevien tohtorikoulutettujen ja kokeneiden alan ammattilaisten johdolla.
Koulutusohjelman sisältö
Oikeustieteen ja teknologian koulutusohjelma tarjoaa tarvittavat tiedot ja taidot normeista, jotka säätelevät immateriaalioikeuksia, tietoturvaa ja tekoälyä.
Opintojen rakenne
Law and Technology (120 op)
- Yleiset opinnot (18op) – sisältävät pakolliset kurssit: Ihmisoikeudet, Etiikka ja Teknologia, Oikeus ja tekoäly, Yritystoiminta ja liiketoiminnan suunnittelu.
- Oikeusteoria, EU- ja kansainvälinen oikeus (24 op) – sisältävät pakolliset kurssit: Oikeudellinen tiedonhaku, Euroopan tietosuojalain vuosittaiset teemat, Tapaustutkimuksia EU:n sisämarkkinoiden kilpailuoikeudesta, Teknologiaoikeus.
- Syventävät pakolliset kurssit (18op) – sisältävät mm. kurssit: Kyberoikeus, IT-tuotteiden oikeudellinen suojaus, Ohjelmistot ja tietokannat, digitaalinen immateriaalioikeus.
- Työharjoittelu (6 op) – Alan työharjoittelupaikka, osallistuminen harjoitusoikeudenkäyntikilpauluun tai tiimityön sisältävä projektikurssi.
- Syventävät vapaavalintaiset kurssit (18 op) – sisältävät mm. kurssit: Sähköisen hallinnon oikeudellinen viitekehys, Viron kieli ja kulttuuri, Immateriaalioikeus ja kilpailuoikeus, Lääketieteellistä hoitoa koskeva laki, Internetin toimijoiden oikeudet, velvollisuudet ja vastuut, Biotekniikka ja immateriaalioikeus, Kybertutkimusta koskeva oikeus.
- Valinnaiset aineet (6 op) – kursseja saa valita vapaasti yliopiston tarjonnasta.
- Lopputyö (30 op) – juridinen tutkimustyö opiskelijan valitsemasta aiheesta.
Business Law (120 op)
- Yleiset opinnot (18 op) – sisältävät pakolliset kurssit: Ihmisoikeudet, Etiikka ja Teknologia, Oikeus ja tekoäly, Yritystoiminta ja liiketoimintasuunnittelu.
- Oikeusteoria, EU- ja kansainvälinen oikeus (24 op) – sisältävät pakolliset kurssit: Oikeudellinen tiedonhaku, Euroopan tietosuojalain vuosittaiset teemat, Tapaustutkimuksia EU:n sisämarkkinoiden kilpailuoikeudesta, Teknologiaoikeus.
- Syventävät pakolliset kurssit (18 op) – sisältävät kurssit: Globaalin ja rajat ylittävän kaupan oikeus, Verkkokauppaa koskeva oikeus, Fintech-oikeus.
- Työharjoittelu (6 op) – Alan työharjoittelupaikka, osallistuminen harjoitusoikeudenkäyntikilpauluun tai tiimityön sisältävä projektikurssi
- Syventävät vapaavalintaiset kurssit (18 op) – sisältävät mm kurssit: Kyberturvallisuutta koskeva oikeus, Viron kieli ja kulttuuri, Kansainvälinen liiketoiminta, Liiketoimintaympäristön kehitystrendit, Hankintaoikeus, Immeteriaalioikeudet ja kilpailuoikeus, Tapaustutkimuksia kansainvälisestä verotuslainsäädännöstä, Kansainvälinen työoikeus.
- Valinnaiset aineet (6 op) – kursseja saa valita vapaasti yliopiston tarjonnasta.
- Lopputyö (30 op) – juridinen tutkimustyö opiskelijan valitsemasta aiheesta.
Uramahdollisuudet
Kysyntä teknologiaan suuntautuneille juristeille on kasvussa. Digitaalinen maailma kehittyy nopeasti ja sen myötä tietotekniikkaa, immateriaalioikeutta ja digitaalisia markkinoita koskevasta sääntelystä on tulossa yhä tärkeämpää. Tartu siis tilaisuuteen ja opiskele teknologiaan erikoistuneeksi juristiksi. Koulutusohjelman myötä teknologiset muutokset tuovat sinulle uusia mahdollisuuksia. Koulutuksen jälkeen olet valmis käymään keskustelua uusien teknologioiden vaatimista juridisista viitekehyksistä. Älä jää sivustakatsojaksi, vaan ole osa muutosta!
TalTechin alumnit ovat päteviä työskentelemään EU:n ja kansainvälisissä organisaatioissa ja instituutioissa, kansainvälisissä yrityksissä ja muissa lakitoimistoissa.
Hakeminen
Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto oikeustieteen alalta tai muulta soveltuvalta alalta. Hakijan täytyy olla suorittanut vähintään 36 opintopistettä seuraavista kursseista: EU-oikeus, valtiosääntöoikeus, hallinto-oikeus, siviilioikeus, sopimusoikeus, rikosoikeus, omistusoikeus.
Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test-koe, kirjoittaa motivaatiokirje sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun.
Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta.
Hakuaika 1.2.2024-1.8.2024.
Tutkinto / todistus
Master of Arts in Law (MA)
Kustannukset
Lukukausimaksu: 3600 € / vuosi
Tietoa elämisen kustannuksista
Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.
Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.
Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.
Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.